De kracht van je baarmoeder

Om de balans te vinden tussen je mannelijke en vrouwelijke energie spelen de drie vrouwelijke energiecentra een essentiële rol. Te weten de pijnappelklier, het hart en de baarmoeder. In deze tijd van individueel en collectief ontwaken zijn velen bezig met het openen en helen van de pijnappelklier (bewustzijn/intuïtie) en het hart (het vermogen tot liefde). Beide centra zijn van vitaal belang voor een hartgedragen bewustzijn.

Om het hartgedragen bewustzijn te kunnen toepassen in het dagelijks leven is ook het helen en openen van het derde centrum van vitaal belang, het krachtcentrum dat we de Womb noemen. Een essentieel puzzelstuk in je persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. De Womb ligt diep in de buik en bevat de energie van de fysieke baarmoeder en geslachtsorganen. Ook als de baarmoeder weggehaald is, blijft de energie van Womb aanwezig.

Ware vrouwelijke energie

De Womb is een krachtplek, de zetel voor je ziel. In de Womb ligt de kracht van de ware vrouwelijke energie nog verborgen. Een krachtige, pure scheppingsenergie, die vele malen krachtiger is dan we ons kunnen beseffen. De baarmoeder is een bron van diepe, creatieve kracht, authentieke wijsheid en vrouwelijk leiderschap. Vanuit deze plek ontstaan de meest originele ideeën, projecten en vind je houvast en sturing voor je leven. Een baarmoeder die zuiver is weet hoe ze deze krachtige, pure energie moet laten vloeien voor een leven in overvloed.

De baarmoeder is een ontvankelijk orgaan, wat betekent dat baarmoeder ook gebruikt wordt om herinneringen, ervaringen, gevoelen en emoties op te slaan die je op dat moment niet kunt begrijpen of verwerken met je hoofd of hart. Het zijn naast bewuste, vooral onbewuste trauma’s uit dit leven of uit andere levens. Pijn uit de (voor)ouderlijn die je hebt doorgekregen via de baarmoeder van je moeder. Alsook de energie van je (ex) partner, vrienden, vriend(innen) en ouders. Al deze energieën en herinneringen sla je op in de baarmoeder en worden ingeprente patronen die jouw aantrekkings- en creatiekracht beïnvloeden. De baarmoeder houdt deze energieën vast tot je deze bewust loslaat. Het loslaten en helen van trauma’s, ervaringen en herinneringen geven de baarmoeder opnieuw de mogelijkheid tot groei.

Helen van de baarmoeder

De Womb heeft heling nodig vanwege:
• cystes, endometriose, vleesbomen, baarmoederhalskanker, verwijderde baarmoeder, afgebroken zwangerschap.
• krampen tijdens de menstruatie.
• onregelmatige menstruatie, overvloedige menstruatie of de overgang.
• ongewenst geboren.
• of alles wat nog niet verwerkt en geheeld is omtrent je zwangerschap(pen) of toen je zelf in de baarmoeder van je moeder zat.

Door het helen van de baarmoeder geef je jezelf de mogelijk om in je eigen kracht te stappen.

Verbinding met je baarmoeder

Een betere verbinding met je baarmoeder helpt:
• bij het helingsproces van (diepgewortelde) bewuste en onbewuste trauma’s, zowel fysiek, seksueel als emotioneel.
• bij het helen van trauma’s/herinneringen, zoals bevallingen, abortus, miskramen
• om je vrij te maken van patronen uit de familielijn.
• om bewustwording te krijgen over bepaalde relatiepatronen en deze te doorbreken.
• om bewustwording te krijgen van je eigen schaduwstukken, ze durven zien en omarmen in plaats van ze weg te duwen.
• om bewustwording te krijgen van de rollen die je speelt en de maskers die je draagt.
• om bewustwording te krijgen van de overlevingsstrategieën die je in je leven toepast.
• om je mannelijke en vrouwelijke energie beter te begrijpen, aan te voelen en in balans te brengen.
• met het stellen van gezonde, eigen grenzen en ‘nee’ zeggen.
• om je aarding te verdiepen en meer rust in je hoofd te krijgen.
• het vergroten van zelfacceptatie en het helen van een laag zelfbeeld.
• bij het helen van je (geblokkeerde) seksuele energie.
• om je bestemming, de reden waarom je hier op aarde bent, te vinden.

Dus een zuivere en gezonde Womb-energie draagt bij aan een diep gevoel van aarding en verbinding met je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Voor degenen die al leven vanuit hun intuïtie en hun hart is het helen van de Womb de volgende stap naar hun essentie: het volledig bewonen van het lichaam en een diep gegrond gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Een geheelde Womb bevat de Goddelijke, evenwichtige, seksuele levenskracht die de bron is van je creativiteit en inspiratie. Door het volledig bewonen van je lichaam ben je in staat om je spirituele inzichten en waarheid te vertalen naar gegronde, aardse acties.

De Rite of the Womb is een zacht én krachtig helend ritueel om bewust verbinding te maken met je baarmoeder en je baarmoeder te openen voor de helende, Goddelijke energie.

Werken met je baarmoeder

Het vraagt moed om de verbinding met je baarmoeder te herstellen. De verbinding herstellen brengt naar je eigen krachtige, pure energie, maar ook naar de plaatsen die je het liefst wilt vermijden, je schaduwkanten. Durven kijken naar je schaduwkanten vraagt moed en kracht, maar als je ze in de ogen durft te kijken, worden ze waardevol en zijn het richtingaanwijzers voor je groei.

Werken met de baarmoeder kan een ‘life changer’ zijn. Hierbij is het van belang dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen leven. Dus ook voor alles wat jou is overkomen. Verbinding maken met je baarmoeder gaat over het heft in eigen handen nemen en niet langer in de slachtofferrol zitten. Jouw eigen –misschien niet sociaal geaccepteerde – kanten in de ogen durven aankijken. Jouw vrouwelijke zachte kant te durven omarmen en het harnas los te laten wat jou tot nu toe heeft beschermd.

Deze reis is geen ‘quickfix’, maar zo de moeite waard! Klik hier voor meer informatie over de Rite of the Womb.

0 Shares