Intimiteit en seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit, twee woorden die zoveel inhouden, zoveel oproepen en waar tegelijkertijd nog zoveel verwarring, vervorming en taboe omheen hangt. Maar wat is nu de essentie van intimiteit en seksualiteit? Ik nam de tijd om in mijn eigen bron van wijsheid te stappen en mijn lichaam te vragen om de ware essentie van intimiteit en seksualiteit uit te leggen. Ik ging schrijven en mijn innerlijke wijsheid vertelde me het volgende:

Intimiteit is plezier maken, vreugde beleven, samen zijn met jezelf en met elkaar. Het is een gevoel van diepe vreugde, spontaniteit, openheid, levenslust, een manier om dingen in je leven te creëren. Je kunt niet zonder, anders ben je arm en leid je een leven van tekort, armoede en stagnatie. Intimiteit hoort bij het leven, anders leef je niet echt. Het is de dans van het mannelijke en vrouwelijke, in jezelf en met de ander. De dans van het leven die gedanst wil worden. Op elk moment, soms vurig, passievol, ongeremd, soms rustig stromend, aanwezig, eb en vloed, komen en gaan. Het is er gewoon altijd. Het leven is er altijd. Het is aan jou om je voor het Leven te openen. Het is aan jou om alles opzij te zetten en te gaan voor de Liefde, de stroom in je leven.

 

Seksualiteit vraagt: Kom ga met me mee. Spring, dans, beweeg, laat me stromen. Ik hou van je en wil naar buiten. Ik wil genieten, ten volle met alles wat ik in me heb. Laat me vrij, breng al die stemmen in je hoofd tot zwijgen en zie me zoals ik werkelijk ben. Speels, spontaan, uitnodigend, soms uitdagend om alles uit het leven te halen wat er is. Om te proeven, ruiken, voelen, aanraken. Om met alle sensaties die er te voelen zijn in aanraking komen. Ik wil leven, ik ben het leven, ik geef het leven, ik ontvang het leven. Ik ben het medicijn voor alles. Ik hef elke blokkade op en laat de energie weer stromen. Ik breng elke stem in je hoofd tot zwijgen en laat je energie weer zuiver worden.

 

Ik ben de sleutel tot je kern, je vrouw-zijn, je man-zijn, de dans tussen beiden, de liefde, de flow van het leven. Ik ben de sleutel tot het Leven, omarm me, kijk naar me, hou van me, dans met me, leef met me. Elk moment van de dag. Ik weet wanneer je actief moet zijn, ik weet wanneer het tijd is om te rusten, ik weet wat je wil en wat je niet wil, ik weet wat je nodig hebt, ik weet waar je van geniet. Ik ken je…beter dan wie dan ook. Ik ben het leven wat in en door jou stroomt. Jij hebt mij nodig en ik heb jouw lichaam nodig. Samen zijn we een geheel. Ik wil graag in je leven zijn. Hou me niet tegen maar zet de deur open zodat ik kan stromen, bewegen, dansen, spelen, verbinden, kan delen met alles wat ik in me heb. Open je helemaal.

Dan stopt mijn hand met schrijven en lees ik nog eens wat ik geschreven heb. Wow, ik voel me ook levend en prettig door deze energie door me heen te laten stromen. Ga je dit delen? hoor ik gelijk een stemmetje in mijn hoofd zeggen. Na een korte aarzeling voel ik, ja… het voelt kwetsbaar en open, maar ook dat is de essentie van intimiteit en seksualiteit.

Maakt dit een verlangen in je wakker? Kijk op breathfulness.nl/vrouwenkracht voor data van de driedaagse Intimiteit en seksualiteit. 

0 Shares