Authentiek en vervuld

Breathfulnesscoaching… meer dan ademcoaching.

Breathfulness, de volheid van de adem. Maar het is veel meer… adem staat voor leven, want zonder adem kunnen we niet bestaan. Breathfulness betekent dus ten volle leven en is een weg, een leefwijze om vanuit kracht en liefde te leven. Als totaal mens met je fysieke lichaam, je gevoelens, je gedachten en je ziel/spirit. Breathfulness geeft bewustwording over zaken die we met het blote oog niet kunnen waarnemen, maar wel weten dat het er is. Het maakt dit ‘onzichtbare of niet-tastbare’ zichtbaar, voelbaar en praktisch. Dat is niet zweverig of vaag, want juist het verbinden van deze vier elementen (fysiek, voelen, gedachten en bezieling) zorgt ervoor dat je steviger en stabieler in het leven staat en vervulling en voldoening kan ervaren.

De ademstroom is de levensader tussen hemel en aarde, de verbinding tussen lichaam (buik), geest (hoofd) en ziel (hart). Het is je levensenergie. Evenwicht tussen lichaam en geest creëert een goede doorstroming en een sterke verbinding met de ziel. Het niet kunnen stromen van deze levensenergie geeft disbalans en verstoring, met als gevolg dat het denken óf het voelen gaat overheersen en blokkades creëert. Dit uit zich in fysieke klachten, over- of ongevoeligheid en onrustige, ontkrachtende gedachten.

Om deze disbalansen en blokkades vrij te maken en de levensstroom te optimaliseren vraagt dus om aandacht voor het fysieke lichaam en bewustwording voor de geest. Als eerste zorgt een optimale ademhaling ervoor dat de verbinding tussen lichaam, geest en ziel steeds schoner wordt en de levensenergie voller gaat stromen. Toch realiseer je een optimale ademhaling niet alleen door dagelijks bewust bezig te zijn met je ademhaling. Het vraagt meer, omdat…

 • voeding die belastend is (ook snel en onbewust eten) de energie wegneemt om volledig te ademen;
 • minder actief bewegen – statisch leven – de ademhalingsspieren luier maakt en de algehele doorstroming vertraagt;
 • te weinig tijd nemen om dagelijks te ontspannen de energieverdeling in het lichaam blokkeert, waardoor spieren – en dus ook de ademhalingsspieren – continue gespannen zijn.

Zo beland je in een vicieuze cirkel doordat minder ademen trek in voedende voeding, voldoende beweging en tijd om te ontspannen laat afnemen.

Om te kunnen leven vanuit hart en ziel is er dus ook aandacht nodig voor de 4 pijlers: ademhaling, voeding, beweging en ontspanning. De elementen hoe je ademt, wat je eet, hoeveel je beweegt en of je ontspant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Balans tussen de 4 pijlers versterkt jou als mens op alle gebieden; je bent weerbaarder, voelt je fitter, energieker en vitaler, je gevoelens mogen stromen, het is rustiger in je hoofd en je hebt een sterke verbinding met je essentie.

Als er harmonie is tussen lichaam en geest, kan het hart zich openen en de levensenergie ten volle door je heen stromen. Dan ervaar je levenskracht (liefde) en levensvreugde (passie); essentiële elementen om een bezield leven te leiden, om lichtheid en vervulling te ervaren.

Toch horen we vaak de volgende vraag Is het bewezen?, waarmee dan bedoeld wordt of het al wetenschappelijk bewezen is. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2013/2014 heeft uitgewezen dat het harmoniserend ademen de creativiteit en het oplossingsgericht denken vergroot en het geluksgevoel versterkt. Daarnaast is er door jarenlange ervaring in de praktijk duidelijk zichtbaar geworden dat de weg (leefwijze) van Breathfulness je bewustzijn – je zelfbeeld en je kijk op de wereld – vergroot. Tevens wordt door het toepassen van de harmoniserende ademhaling een duurzame verbetering van de kwaliteit van je leven gerealiseerd. Dat wil niet zeggen dat je leven altijd van ‘een leien dakje’ zal gaan, maar het geeft je de kracht om met de intensiteit van het leven om te kunnen gaan. En de moed om keuzes te maken, zodat je steeds meer vanuit een liefdevolle kracht om kunt gaan met alles wat op je afkomt. En ook juist kunt genieten van de momenten wanneer de schoonheid van het leven zichtbaar en voelbaar is.

Wacht niet totdat alles bewezen is vanuit de wetenschap, maar baseer je op wat het leven al bewezen heeft. Want hoe lang blijf je nog wachten op de wetenschap voordat je gelooft wat je bewust of onbewust al weet? Verander je kijk op de wereld naar eerst geloven en dan zien en er gaat een wereld voor je open.

Het is tijd geworden om te gaan leven, voordat het bewezen moet zijn. Het sterkste bewijs zit in jezelf. Geloof in je eigen liefdevolle kracht en ga op weg om die dingen doen die je voeden, je bewustzijn verruimen en je levenskracht en levensvreugde geven! Leef authentiek en vervuld!

De mogelijkheden binnen Breathfulness om dit te ervaren, te beleven en te versterken zijn:

 • Serie boeken over Breathfulness (klik hier voor meer info)
 • Breathfulness APP met meditaties en begeleide ademsessies (klik hier voor meer info)
 • Individuele coaching (klik hier voor meer info)
 • Korte workshops harmoniserend ademen (klik hier voor meer info)
 • Meerdaagse thema dagen (klik hier voor meer info)
 • Intensive Retreat (klik hier voor meer info)
 • Jaarreis (klik hier voor meer info)
 • Opleiding (klik hier voor meer info)
0 Shares