The more consciousness you bring into the body, the stronger the immune system becomes. It is as if every cell awakens and rejoices. Eckhart Tolle

Een brede kijk op ziekte

Masterclass

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar, want hoe je denkt en met je gevoelens omgaat bepaald mede of je je moe, uitgeput of juist heel vitaal voelt. Om het evenwicht te herstellen is naast bewustwording ook aandacht nodig voor het lichaam. Zonder lichaam kunnen we hier niet op aarde zijn. Je lichaam geeft veel waardevolle signalen die door de patriarchale samenleving naar de achtergrond geschoven zijn.

Respect hebben voor je lichaam en het weer gaan zien als een voertuig of tempel voor je ziel brengt je in evenwicht. Respect hebben voor je lichaam is in wezen ook respect hebben voor Moeder aarde en de wereld waarin we leven. Je lichaam op deze manier kunnen zien geeft je draagkracht en veerkracht om mee te bewegen wat er in je leven gebeurt. En het weten dat je lichaam in staat is om zichzelf te helen en te zuiveren geeft vertrouwen.

Om meer aandacht te geven aan de waardevolle taak van je lichaam geef ik de masterclass Een brede kijk op ziekte.

Een deelneemster vertelde na de masterclass: mijn woorden en reactie over de Masterclass zijn: Ik sta mezelf toe om me te verbinden met mijn lichaam en te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik sta mezelf toe wat me lichaam me te vertellen heeft. Als ik me open voor wat ik voel, observeer en hoor, kan ik mijn geest daarop afstemmen in plaats van mijn geconditioneerde denken de leiding te laten nemen. Het voelt veel zachter en meer open en gaat stromen. Onderdrukte gevoelens kunnen zich laten zien en gaan stromen. Dit voelt als heling, lichaam en geest werken dan samen. Mijn lichaam wordt meer natuur. Boeiend, inspirerend en verhelderend vond ik de relatie tussen de chakra’s en verschillende klachten, ziektes op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Jacquelien kan dit met veel kennis, ervaring en passie uitleggen! De cursus stimuleert en maakt vrij! SDJ

Lezing

Tijdens deze lezing staat centraal dat het bij herstel en heling niet alleen om het ziektebeeld gaat, maar het belang van een brede kijk op ziekte: de mens die ziektesymptomen heeft. Andere items die aan bod komen zijn de essentiële zorg voor de gehele mens-zijn bij de behandeling van ziekte en het in een breder perspectief plaatsen van de signalen van het lichaam. Vanuit haar jarenlange ervaring in de natuurgeneeskunde deelt Jacquelien op boeiende en inspirerende wijze haar visie en zienswijze.

Ervaring van Polleke, deelneemster bij de lezing: niet alleen de nieuwe inzichten, maar ook de ontvangst, het luisteren naar elkaar en de duidelijke uitleg van Jacquelien, maakte het een waardevolle en inspirerende avond. Dat smaakt naar meer!!. Een mooi concept: een lezing en de gelegenheid om te verdiepen door het volgen van een masterclass.

Ervaring van Gusta, deelneemster bij de lezing: ik heb met veel plezier de lezing bijgewoond. Wat fijn om het er met elkaar over te hebben dat ziekte je ook iets kan brengen i.p.v. dat het je alleen maar belemmert of beperkt!! Dat je het gek genoeg ook kan zien als een kans je bewust te worden van hoe je met je lichaam, je leven en de mensen om je heen omgaat. Als je die kans kunt zien, kun je met positieve energie aan de slag om dit aan te pakken.

Bore-out is relatief nieuw, maar zeer sterk in opkomst. Ook bij een bore-out is de relatie tussen lichaam en geest heel belangrijk.

Lees over bore-out op de volgende pagina’s:

0 Shares