Vrouw-zijn

Doen wat je nodig hebt om je vrouw zijn te leven. In deze tijd zijn de vrouwelijke waarden zo belangrijk om een andere beweging in gang te zetten en het mannelijke meer tot rust te brengen. Zowel in de maatschappij als in onszelf. Als vrouw spelen we hier een belangrijke rol in door weer contact te maken met onze essentie en te luisteren naar onze innerlijke stem. Ons eigen tempo en ritme te vinden. Niet meer afhankelijk te zijn van de buitenwereld en de druk die we onszelf opleggen. Dan kan de ware vrouwelijke kracht weer vrijkomen.

In de activiteiten in ons centrum gaat het mede over verbinden met je vrouwelijke kracht. Weer gaan herinneren en ontmoeten wat je als vrouw onderweg op je levenspad bent kwijtgeraakt. Zoals ontvankelijkheid, speelsheid, zachtheid, kwetsbaarheid, sensualiteit en liefde voor jezelf. Om dit weer te kunnen ervaren is het nodig om aandacht te geven aan je schaduwkanten. De delen in jezelf die het moeilijk vinden om zich te laten zien. Het kijken naar de moeder- en vaderlijn kan waardevolle inzichten geven. Door bewustwording en acceptatie kan er heling en heelheid ontstaan.

Thema Helen van de moederwond

Hierbij gaat het om verschillende aspecten van het vrouw zijn. Naar de moederwond en de invloed hiervan op je leven. We gebruiken de relatie met je moeder als spiegel voor de relatie met je eigen vrouwelijke energie en heling van de moederwond.

Om volledig tot bloei te komen en weer te kunnen stralen is het nodig om anders naar de relatie met je moeder te gaan kijken. Het vraagt moed om je eigen overtuigingen, waarden, patronen, gevoelens en gedachten te gaan scheiden van de hare. Je bent niet je moeder, jij bent jij. Er is geen sprake van schuld. De moederwond gaat dan ook niet over het beschuldigen van je moeder. Het gaat om deze relatie te gebruiken als een enorme bron van informatie over wie jij bent, zodat je andere keuzes kunt maken.

Thema Helen van de vaderwond

Bij de vaderwond kijken we naar de invloed hiervan op je leven. Je vader is de eerste man in je leven. Deze relatie beïnvloedt niet alleen je relatie met andere mannen, maar ook je eigenwaarde, creativiteit, seksualiteit, spiritualiteit en je vermogen om jezelf in de wereld neer te zetten.

Wat ik steeds weer zie is dat er nog een diepe (soms verborgen) boosheid en pijn zit naar mannen. Dat vrouwen de mannelijke energie in zichzelf vooral gebruikten of nog steeds gebruiken om hun ‘mannetje te moeten staan’. Dat ze zich vermannen om zich staande te houden. Veel moeten of dwingend, kritisch en veeleisend worden (naar zichzelf), maar dit ook zo moe zijn. Vaak hoor ik zo’n diep verlangen naar rust. Het raakt me hoe ze hierdoor verwijderd geraakt zijn van de ware vrouwelijke energie. Het gevoel of de lichaamssignalen ontkennen, onderdrukken of onvoldoende gebruiken met als gevolg vermoeidheid, burn-out, depressie, etc .

We kijken naar de relatie met je vader als spiegel voor het helen van de vaderwond. Je (innerlijke) mannelijke energie mag je weer ondersteunen. Zodat je je grenzen beter bewaakt en focus en kracht geeft om je creatieve vermogens om te zetten in een vorm.

Thema Intimiteit en seksualiteit

De moederwond en de vaderwond is voor velen ten koste gegaan van de intimiteit met zichzelf en de ander. Door pijnlijke ervaringen is het hart gesloten en de (verborgen) boosheid een muurtje geworden om jezelf te beschermen. Hierdoor is het moeilijk geworden om jezelf open te stellen en kwetsbaar te zijn.

Ook zit er vaak nog verwarring op intimiteit en seksualiteit. Door gevoelens niet toe te staan of onder controle te houden ontstaat er een leegte in de buik wat ten koste gaat van de creatieve levensstroom en de levensvreugde. Vertrouwd zijn met jezelf en je thuis voelen in je lichaam, hoe fijn zou dat zijn!!

Er is nog zoveel te ontdekken. Omdat dit gebied zo belangrijk is om je ware vrouwelijke kracht te kunnen leven, jezelf lief te hebben en je creativiteit te laten stromen is een belangrijk thema Intimiteit en seksualiteit. In een veilige, vertrouwde bedding neem ik je mee om deze thema’s verder te onderzoeken. Ik heb inmiddels ervaren en gezien wanneer we deze thema’s aan durven kijken er veel speelsheid, spontaniteit en vreugde vrijkomt. Ga je mee?

Ervaringsverhalen

Maaike vertelt haar ervaring: Heel dankbaar ben ik voor de weekend(en) ‘ontmoet de kracht van je vrouw zijn’. Eerst de basis en later op verzoek van de groep de verdieping. De mogelijkheid om met een kleine en intieme groep op zoek te gaan naar wat het betekent om vrouw te zijn. De ruimte die de vrouw in verloop van tijd heeft ingenomen of heeft verloren en wat dit betekent voor vrouwen in de huidige tijd. Ik heb kunnen aanschouwen dat de vrouw het beste tot haar recht komt; als de vrouwelijke energie en mannelijke energie met elkaar in balans zijn. Ik heb inzichten gekregen waar bepaalde emoties, gedragingen en gevoelens vandaan komen en ben dankbaar voor de openheid en de gelijkwaardigheid waarin ik andere vrouwen kon ontmoeten. Ik vond het bijzonder liefdevolle weekenden waarin we hebben gelachen, gehuild, gedeeld, gedanst en konden zijn wie we zijn.

Nog meer ervaringen van Ontmoet de kracht van je vrouw zijn

Griet vertelt: Basis weekend: Ik had nooit gedacht dat het samenzijn met andere vrouwen zo helend kon zijn. Zonder oordeel, met enkel begrip en mededogen laten zijn wat zich aandiende. Daardoor kwam er ruimte voor nieuwe aspecten van mezelf. De opbouw was heerlijk afwisselend en de begeleiding van Jacquelien komt recht vanuit haar wijze, liefdevolle hart. Een aanrader! Verdiepingsweekend: Deze verdieping was ontroerend en bevrijdend. In alle veiligheid kwamen gevoelige thema’s aan bod. Vele oude aannames werden zichtbaar en konden losgelaten worden. De vrouwelijke energie kreeg weer ruimte om te stromen en meer in balans te komen met het mannelijke. Een workshop die alle delen van mijn wezen liefdevol aanraakte en in beweging bracht. Dankjewel!

Erika vertelt: ik ben heel erg blij dat ik dit mee mocht maken en ik hoop dat er heel veel meer vrouwen deze bijzondere dagen ook mee gaan maken. Het is niet makkelijk om patronen te zien uit het verleden maar het geeft wel mooie inzichten op een mooie toekomst. Ik hoop ook dat Marco de mannen deze inzichten kan laten zien. Het is heel bijzonder: wat ik heel veel mensen zou willen aanraden.

Stefanie: Het was voor mijn gevoel precies het juiste moment om de stap te nemen en deze 3 daagse Ontmoet de kracht van je vrouw-zijn te volgen. Mijn proces leek al te beginnen vanaf het moment van aanmelding en het weekend was heel intens. 
Er is veel losgemaakt…en dat kon allemaal gebeuren, mede door de veiligheid van de omgeving bij het Breathfulness Center, de groep en de sensitieve begeleiding van Jacquelien. Het heeft me zoveel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden! De nieuwe inzichten blijven nog steeds komen, met het grootste gemak. Ik ervaar meer innerlijke rust, voel mij vrolijker en meer ontspannen.
Ik ben ontzettend dankbaar voor deze dagen, de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan en vooral de ‘nieuwe vrouw’ die ik nu ben en hoe dit straalt naar mijn gezin en omgeving.

0 Shares